
De nieuwe macOS Sierra-update is nu beschikbaar om te downloaden en te installeren voor OS X 10.11 El Capitan- gebruikers, maar als je je Mac net hebt uitgedost met het nieuwste besturingssysteem en hebt gemerkt dat dingen niet werken zoals ze zouden moeten, of tegenkomen andere problemen, dan hebben we een lijst met oplossingen voor de meest voorkomende problemen. Naarmate meer van ons upgraden naar macOS Sierra, worden er meer problemen ontdekt, dus we zullen deze handleiding voortdurend bijwerken als er nieuwe problemen – en oplossingen – worden gevonden.
Het is onvermijdelijk dat wanneer er een nieuwe release van een besturingssysteem komt, er problemen zullen zijn, maar laat de onderstaande lijst je niet afschrikken, aangezien de meeste mensen het proces van upgraden naar macOS Sierra vrij pijnloos zouden moeten vinden. Als je nog geen upgrade hebt uitgevoerd, bekijk dan onze handleiding Hoe macOS Sierra te downloaden .
Als u problemen ondervindt met macOS Sierra, hoeft u zich geen zorgen te maken. U bent niet de enige en we hebben oplossingen voor de meest voorkomende problemen verzameld om u te helpen uw Mac naar behoren te laten werken.
macOS Sierra-problemen: macOS Sierra loopt vast of crasht tijdens de installatie
Als uw Mac crasht of niet meer reageert tijdens het installeren van macOS Sierra, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.
AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Voordat u macOS Sierra installeert, moet u alle antivirussoftware op uw Mac verwijderen of uitschakelen, omdat dit mogelijk problemen veroorzaakt.
Druk op de aan / uit-knop op uw machine terwijl u de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. Start uw Mac op in de veilige modus en probeer macOS Sierra opnieuw te installeren. Het kan ook de moeite waard zijn om over te schakelen van een Wi-Fi-verbinding naar een bekabelde verbinding voordat u downloadt en installeert.
macOS Sierra-problemen: onvoldoende ruimte om te installeren
Als u een foutmelding krijgt tijdens het installeren van macOS Sierra waarin staat dat u niet genoeg ruimte op de harde schijf heeft, start u uw Mac opnieuw op en start u op in de veilige modus. Schakel hiervoor uw Mac uit en wacht 10 seconden, druk vervolgens op de aan / uit-knop.
Zodra u de opstarttoon hoort, houdt u de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Laat de Shift-toets los wanneer het grijze Apple-logo verschijnt.
Zodra u zich in de veilige modus bevindt, verwijdert u alle onnodige bestanden of verplaatst u ze naar een externe harde schijf om schijfruimte vrij te maken. Start vervolgens uw Mac opnieuw op en probeer macOS Sierra opnieuw te installeren.
macOS Sierra-problemen: macOS Sierra start niet
Als je macOS Sierra hebt geïnstalleerd, maar je Mac start niet, start je Mac dan opnieuw op en houd Command, Option, P en R ingedrukt, waardoor het NVRAM (niet-vluchtig RAM) wordt gereset.
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Houd de toetsen ingedrukt totdat de computer opnieuw opstart en u voor de tweede keer het opstartgeluid hoort. Laat de toetsen los nadat u het tweede opstartgeluid hebt gehoord. Het PRAM wordt ook gereset.
Voor andere manieren om een Mac te repareren die niet start, raadpleegt u onze handleidingen Hoe u OS X-opstartopties gebruikt om problemen met uw Mac op te lossen en Hoe u een Mac repareert die niet start .
macOS Sierra-problemen: Mac werkt traag na macOS Sierra-upgrade
Als uw Mac na het upgraden merkbaar trager werkt, zijn er een aantal dingen die u kunt proberen om macOS Sierra te versnellen.
Probeer allereerst uw Mac opnieuw op te starten om te zien of dat helpt. Als dit niet het geval is, sluit u alle apps geforceerd af die veel RAM lijken te gebruiken. U kunt deze identificeren door Activity Monitor (in / Applications / Utilities) te gebruiken om vast te stellen welke apps en processen de meeste CPU of RAM gebruiken. Het CPU-tabblad geeft een overzicht van actieve processen, met een realtime weergave van wat er gaande is.
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Om een item geforceerd te stoppen, klikt u erop in de Activity Monitor-lijst, klikt u vervolgens op de X aan de linkerkant van de werkbalk en bevestigt u dat u geforceerd wilt stoppen.
Verwijder ook de cache. Open het Finder-venster, selecteer ‘Ga’ in het hoofdmenu en selecteer ‘Ga naar map’.
Typ / Library / Caches in het tekstvak dat verschijnt
Verwijder de gegevens uit elke map. Herhaal nu het proces met / Bibliotheek / Caches (zonder het symbool). Het kan ook helpen om de Repair Disk-tool vanuit Schijfhulpprogramma uit te voeren, en voor meer oplossingen raadpleegt u onze handleiding Hoe u uw Mac sneller kunt maken .
macOS Sierra-problemen: apps geven de foutmelding ‘beschadigd en kan niet worden geopend’ weer
Sommige gebruikers klagen dat ze bepaalde apps niet meer kunnen openen na het updaten naar macOS Sierra. In plaats daarvan krijgen ze een foutmelding dat de app ‘beschadigd is en niet kan worden geopend’.
Om dit probleem op te lossen, moet u de cache in macOS Sierra verwijderen. Om dit te doen, opent u het Finder-venster, selecteert u ‘Ga’ in het bovenste menu en selecteert u ‘Ga naar map’.
Typ / Library / Caches in het tekstvak dat verschijnt
Verwijder de gegevens uit elke map. Herhaal nu het proces met / Bibliotheek / Caches (zonder het symbool).
Wis het PRAM door uw Mac opnieuw op te starten en Command, Option, P en R op uw toetsenbord ingedrukt te houden.
Als de apps nog steeds moeite hebben om te laden, houdt u de Option- en Command-toets ingedrukt wanneer u op het pictogram van de app klikt.
macOS Sierra-problemen: trage wifi
Als je lage wifi-snelheden ervaart na het upgraden naar macOS Sierra, moet je mogelijk je huidige wifi-voorkeuren verwijderen. Deze zijn te vinden in de volgende mappen met de opdracht Ga naar map (Command + Shift + G):
com.apple.airport.preferences.plist
com.apple.network.identification.plist
com.apple.wifi.message-tracer.plist
NetworkInterfaces.plist
voorkeuren.plist
Start daarna uw Mac opnieuw op, evenals uw modem of router.
macos problemen
macOS Sierra-problemen: sommige Bluetooth-apparaten werken niet
Sommige macOS-gebruikers melden problemen met hun Bluetooth-apparaten die verbinding maken met hun macOS-bijgewerkte laptop of desktop. Dit kan te wijten zijn aan Apple’s naleving van de Bluetooth Special Interest Group (SIG) die Bluetooth-apparaten overtreft die niet zo nauw voldoen aan de SIG-normen.
Power-cycling (dwz uw apparaten op nul zetten en ze opnieuw opladen) alle betrokken apparaten, inclusief de Mac in kwestie, kunnen het probleem oplossen.
Als dat niet werkt, moet je je Mac mogelijk terugzetten naar El Capitan totdat de provider van het Bluetooth-apparaat een firmware-update voor dat apparaat uitgeeft. Maar aangezien de meesten dit niet erg snel doen, wacht u misschien een tijdje.
macOS Sierra-problemen: Time Machine maakt geen back-up van Mac
Time Machine-problemen hebben ervoor gezorgd dat Mac-bezitters geen back-up van hun apparaten konden maken sinds de upgrade naar macOS Sierra, en het probleem is zo wijdverbreid dat Apple een handleiding heeft uitgebracht over wat te doen als je geen back-up kunt maken:
SMC Reset voor de iMac
1. Schakel het apparaat uit
2. Koppel het netsnoer los van de monitor
3. Wacht 60 seconden
4. Sluit het netsnoer weer aan
5. SCHAKEL HET APPARAAT NIET IN
PRAM resetten
1. De computer moet nog steeds zijn uitgeschakeld.
2. Zoek de volgende toetsen op het toetsenbord: Command, Option, P en R. U moet deze toetsen tegelijkertijd ingedrukt houden in stap 4.
3. Druk op de aan / uit-knop om de computer aan te zetten.
4. Houd de Command-Option-PR-toetsen ingedrukt. U moet deze toetsencombinatie indrukken voordat het grijze scherm verschijnt. Blijf de toetsen ingedrukt houden totdat de computer opnieuw opstart en u het opstartgeluid voor de derde keer hoort.
5. Laat de toetsen los.
U kunt dan opnieuw proberen een back-up te maken. Als dat niet werkt, schakel dan indexering uit op de schijf waarvan u een back-up maakt.
macOS Sierra-problemen: iTunes werkt niet
Mogelijk merkt u dat iTunes niet werkt na het upgraden naar macOS Sierra. Het goede nieuws is dat dit probleem vrij eenvoudig te verhelpen is, zodat u binnen de kortste keren weer naar uw favoriete nummers kunt luisteren!
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de nieuwste versie van iTunes (versie 12.5.1) is geïnstalleerd. U kunt updaten via de App Store of naar de iTunes-website gaan .
Hoe iTunes 12 te gebruiken
macOS Sierra-problemen: Mac raakt oververhit en ventilatoren blijven draaien
Sommige mensen hebben gemerkt dat na het installeren van macOS Sierra de fans in hun Macs blijven draaien, waardoor hun machines een stuk luidruchtiger worden.
De oorzaak van constant draaiende fans is als de Mac een bepaalde temperatuur bereikt. Om de componenten op je Mac veilig en koel te houden, komen de ventilatoren in actie om de temperatuur te helpen verlagen, en inderdaad, nadat macOS Sierra is geïnstalleerd, hebben mensen een piek in de temperatuur opgemerkt.
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Meestal is deze temperatuurstijging te verwachten na het upgraden naar een nieuw besturingssysteem. Pc-componenten worden heet als ze hard werken, en er is weinig veeleisender dan het installeren van een nieuw besturingssysteem. De fans doen gewoon hun werk, dus voor de meeste mensen is het voldoende om je Mac af te laten koelen na de macOS-installatie. Soms werkt je Mac op de achtergrond om verschillende apps bij te werken, wat ertoe kan leiden dat de fans na de installatie nog een tijdje luid blijven draaien.
Als de fans blijven draaien, moet je misschien voorkomen dat Finder je harde schijf indexeert, omdat je Mac hierdoor warm kan worden. U kunt zien of Finder uw harde schijf indexeert door de Activity Monitor te openen en naar mdworker-processen te zoeken.
Als je fans luid blijven ronddraaien en het afleidt, moet je misschien een eerdere versie van Mac OS X herstellen totdat er een oplossing is uitgebracht.
iCloud-fouten
iCloud is nauw geïntegreerd in macOS Sierra, dus het kan erg frustrerend zijn als je iCloud-fouten en berichten ziet waarin staat dat er een probleem is met het verifiëren van iCloud, wat sommige macOS Sierra-gebruikers melden.
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Om deze fouten op te lossen, opent u het Apple-menu en klikt u op ‘Systeemvoorkeuren’ en selecteert u vervolgens iCloud> Afmelden. Start vervolgens uw Mac opnieuw op, ga terug naar het iCloud-voorkeurenvenster en log weer in op iCloud.
Muis werkt niet meer correct in macOS Sierra
Veel Mac-bezitters hebben geklaagd dat hun muizen niet meer werken – of dat ze onregelmatig werken – na het upgraden naar macOS Sierra. Het lijkt erop dat muizen gemaakt door Logitech en Razor de meeste problemen hebben met macOS Sierra, wat wijst op een probleem met softwarestuurprogramma’s.
macOS Sierra-problemen: hier is hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen
Razer heeft aangekondigd dat zijn ingenieurs werken aan een oplossing voor deze problemen, die naar verwachting op 1 oktober zal worden gelanceerd. Logitech en andere fabrikanten zullen naar verwachting ook volgen en bijgewerkte macOS Sierra-stuurprogramma’s uitbrengen.
Als je niet zo lang kunt wachten, heeft Razor instructies gepubliceerd om dit probleem op te lossen. Koppel eerst uw Razor-muizen en -toetsenborden los en verwijder vervolgens RazerHID.kext uit “/Library/Extensions/RazerHID.kext”.
Start nu je Mac opnieuw op en je Razor-muis zal nu werken. Het kan ook zijn dat u dit probleem kunt oplossen door uw muis rechtstreeks op uw Mac aan te sluiten in plaats van op een draadloze zender of USB-hub.
macOS Sierra-videoproblemen en rare kleurendisplay
Als u merkt dat het beeldscherm van uw Mac willekeurig regenboogkleuren toont wanneer deze is ingeschakeld, vooral als het gaat om het weergeven van slagschaduwen in de gebruikersinterface van het systeem, dan moet u een SMC-reset uitvoeren:
SMC Reset voor de iMac
1. Schakel het apparaat uit
2. Koppel het netsnoer los van de monitor
3. Wacht 60 seconden
4. Sluit het netsnoer weer aan
SMC Reset voor MacBooks met interne batterijen
1. Schakel het apparaat uit
2. Sluit de stroomadapter aan
3. Houd Shift + Control + Option op het toetsenbord en de aan / uit-knop tegelijkertijd ingedrukt.
4. Laat de toetsen los en het lampje op de stroomadapter zal kort van kleur veranderen.
5. Start uw MacBook normaal op
Andere macOS Sierra-problemen
Aangezien macOS Sierra nog maar net is uitgebracht, zullen we waarschijnlijk meer problemen zien opduiken – hoewel Apple hopelijk snel oplossingen en updates zal vrijgeven om deze problemen te bestrijden.
Zorg er echter voor dat u deze handleiding regelmatig raadpleegt, omdat we deze zullen bijwerken met nieuwe problemen of problemen die we tegenkomen met macOS Sierra.
Als u een macOS Sierra-probleem bent tegengekomen dat we hier niet hebben behandeld, laat het ons dan weten in de opmerkingen en we zullen ons uiterste best doen om een oplossing voor u te vinden.
Leave a Reply